Ordförandes rader

Nedan hittar du de senast publicerade Ordförandes rader.


September 2024
Det är i skrivande stund redan höst i halva Sverige, där jag bor känns det mer som högsommar.

Första tack för ett informativt och trevligt rasklubbsmöte igår kväll. Ser fram emot fler sådana. Nästa planerar vi i januari-februari.

Från SKK kan jag ta upp frågan om det förestående Kennelfullmäktige. Det är mer komplicerat än jag tidigare kan påminna mig. Många motioner, en hel del från oss, men dessvärre också flera som avslås av SKK-CS eller anses besvarade trots att vi är av motsatt uppfattning. Vi får kämpa för att föra fram våra åsikter. Allt om KF hittar ni på SKKs hemsida, gå gärna in och läs och tyck. Även personvalen är komplicerade i år. En ny ordning har lett till att valberedningen vid flera tillfällen skickat ut testförslag och fått reaktioner som lett till nya förslag. Ännu är det slutliga förslaget inte ute. Det är ett viktigt val och enligt uppgift ska KF livestreamas vilket ger möjlighet att ta del bekvämt hemifrån.

Vi har i gruppen som förhandlar med SKK om Bracycefalaraser och tester kommit en bit på väg. De första testerna är genomförda, 140 registrerade och ytterligare ett antal nyss genomförda som inte hunnit reggas. Ser bra ut hittills. Det går i dagarna ut informationsbrev till dessa rasers hundägare registrerade i SKK.

Hoppas ni upptäckt att vi har en ny hemsida för SDHK. Om ni inte hittar rätt kolla runt lite för det mesta finns men kanske får du leta på lite annan plats än tidigare. Om du inte hittar eller har synpunkter, skicka ett meddelande till webmaster och berätta. Adressen hittar du på hemsidan.

Som ni vet så är alla rasklubbar skyldiga att arrangera domarkonferenser för sina raser vart 10e år. Detta är enormt dyrt och vi har därför skrivit till SKK-DK och bett att på försök få göra om vår kommande till ett antal webbinarier på 1,5 till 2 timmar att sända kvällstid. Det skulle rätt genomfört kunna spara mycket pengar för oss, ge kunskap och dessutom gå att återanvända på olika sätt och till olika målgrupper. Vi väntar svar inom kort.

Avslutningsvis; nu när vi fått sommartemperaturer igen, inga hundar i varma bilar, det blir lika varmt i bilen nu som under högsommaren.
Liz-Beth C Liljeqvist


April 2023
Hej! Jag heter Liz-Beth Liljeqvist och är sedan fullmäktige i slutet av mars ny ordförande för SDHK. Som ni säkert hört var det många som lämnade styrelsen vid detta fullmäktige så den nya styrelsen har mycket att sätta sig in i men vi börjar greppa verkligheten och är snart ifatt, så ha lite tålamod med oss.

Efter nästan 50 år med Newfoundlandshund är jag nu sedan ett par år tillbaka dvärghundsägare och det är något helt annat, ovant och jätteroligt. En Bolonka och en Pekinges ingår i min lilla familj. Eftersom jag hunnit bli gammal och för långsam för att visa mina stora hundar har jag varit borta från utställningsringarna några år men de här små klarar jag hyffsat och det känns extra roligt även om jag ofta får hjälp.

Som föreningsmänniska har jag ett långt förflutet, – senaste har varit mina många år som ordförande i Västra Kennelklubben. Ett mångskiftande uppdrag som givit mycket kunskap inte minst inom SKK-organisationen verksamhet, beslut och planer.

Som hundmänniska har jag ett brokigt förflutet, började som så många andra med lånad hund, en Boxer i tidiga tonåren på Brukshundklubben, där jag också fortsatt att hålla kontakt genom arbete med mina Newfoundlandshundar som jag också jobbat med vattenarbete med och numera ofta som exteriörbeskrivare och domare.

Mentalsidan är viktig för mig och självklart har även mina dvärghundar gjort BPH. Välutbildade uppfödare är också något jag vill fortsätta jobba för och har sedan Corona börjat köra SKKs uppfödarutbildning på Zoom som studiecirkel, Fungerar faktiskt väldigt bra för man slipper resor. Alla bor ju inte i tätort.

Med er och styrelsens hjälp hoppas jag vi ska få en fin tid tillsammans. Kom gärna fram och prata om vi ses. Berätta vad du tycker vi ska göra bättre.

Trevlig vår önskar
/Liz.Beth