Skåne Draghundsklubb

Hej alla draghundsmänniskor!

Jag (Micke P) är precis hemkommen från Norge och deras hundkörarskola för ungdomar. Där hade vi det supertrevligt med massor av träning, teori och en hel del bus. Man kan säga att jag fick bloda tand för att fixa något liknande i Sverige. När jag sedan fick höra att årets riksläger var inställt så tänkte jag att vi kör ett läger redan i år.

Lägret kommer att starta med ankomst på onsdag kväll (19/8) och avslutas vid lunch på söndagen den 23/8. Vi kommer att vara i Sälen, Dalarna, där jag känner till naturen bra och det finns det vi behöver. Vi ska givetvis ha hundar med, och åldern på ungdomarna ska vara 13 till 25 år. Man ska fylla 13 under 2015, men undantag kan göras efter samråd med förälder. Lägret gäller både nordisk, barmark och släde, dock så får ungdomarna bara ha 1 hund med och inga löptikar. Detta blir ett test och tanken är att göra ett samarrangemang med Norska hundskolan nästa år.

Lägret kommer att kosta 500 kr/person och då inkluderar det boende och mat (frukost, lunch, middag och kvällsfika) samt inträde till äventyrsbadet Experium, en eftermiddag.
Lägrets fokus kommer att vara att lära sig mer om hundar och hundträning samt att träffa nya kompisar och ha roligt. Bidrag för resekostnader kan sökas genom Idrottslyftet och den egna draghundklubben.

Lägret kommer att arrangeras av Falu Draghundsklubb tillsammans med Svenska draghundsförbundet. Jag skulle vara tacksam om ni som får detta meddelande kunde fråga alla ungdomar i er klubb om det finns ett intresse för att delta på lägret och återkomma till mig så fort det går, dock senast 8 augusti på e-post: pettson1972@hotmail.com eller på telefon: 070-758 80 50.

En dag kommer att kunna se ut så här:

07.30 Uppstigning och rastning av hundar.

08.00 Frukost i stugorna

09.00 Någon form av hundträning (canin cross, kickbike, dressyr mm)

10.30 Träningsplanering (teori)

12.30 Lunch

14.30 Löpning, Rullskidor, Styrka, Stavgång mm

18.30 Middag

19.30 Mickes Hörna (föredrag, spel, eller bara umgås)

22.00 Sista rastningen

23.00 Lugnt i Stugorna

Detta är ett exempel på hur en dag kan komma att se ut. En sak är i alla fall säkert och det är att deltagarna kommer att få en supervecka! Hoppas på ett positivt svar från så många som möjlig runt om i Sverige!

Med vänlig hälsning // Micke Pettersson

Skånes Draghundsklubb har årsmöte 30/3 på Ullstorps Kursgård kl 17.00
SDHK bjuder på fika.

Lite nya uppdateringar på sidan har skett det senaste dygnet

  • Resultatlistorna från Skånedragets Höstversion 1 ligger nu ute under Resultat.
  • Galleriet har fyllts på med bilder från senaste tävlingen.

Glöm inte att skicka in bilder till vår webbansvarige så lägger hon in bilderna vart eftersom, märk mailet från vilken tävling bilderna kommer från!